Skip to content
bild

SFIS Norr presenterar Fina fiskar möter fula fiskar med Jerker Fick

SFIS Norr
Plats K2 Vintermyren, Umeå universitet samt Zoom

Hej informationsspecialister i Norr,
Vi konstaterar att det lutar mot jul – och att det var länge sedan SFIS Norr hade någon aktivitet för sina medlemmar. Dags att ändra på det nu.
Är du medlem i SFIS?
Funderar du på att bli medlem i SFIS?
Vad är du intresserad av?
Har du lust att vara aktiv i en förening för informationsspecialister?

Vi bjuder in dig och alla dina kollegor att träffa oss för att ge vår lokalförening en ny start! Till träffen har vi bjudit in Jerker Fick som kommer berätta om hur hans forskning om glada fiskar omtolkades av media.
Kom till Umeå universitet, K2 Vintermyren eller delta på Zoom (anmäl dig till olivia.ekman@umu.se för att få länk)

Vi bjuder på fika och information (ingen lutfisk!).

Lite kort om SFIS
SFIS syfte är att ordna aktiviteter där Medlemmarna kan:

  • öka sin kompetens
  • Omvärldsbevaka
  • nätverka

I december 2021 hölls ett möte initierat av SFIS ordförande Elisabeth Hamman Lie för att undersöka möjligheterna att få igång verksamheten i Norrland. Och en interimistisk styrelse utsågs. Den består av Olivia Ekman, Zakayo Kjellström och Helen Hed.

Kort historik
SFIS Norrland har under ett antal år haft bland annat två medlemsmöten per år (lunch-till-lunch) där det ena mötet har kallats för höstkursen och det andra har bestått av årsmöte plus ett antal presentationer. Och vid åtminstone det ena tillfället även något studiebesök på ett företag eller en myndighet. Någon gång har föreningen också satsat på att arrangera mer ambitiösa studieresor.
En aktiv Norrlandsförening innebär också att vi kan få med representanter på central nivå och där medverka och påverka föreningens aktiviteter.

Framtiden
Tekniska framsteg gör det också enklare att skapa givande aktiviteter via till exempel zoom eller teams. Och nu efter pandemin ser vi fram emot att använda tekniken till vår fördel.
Lite mer information hittar du också på https://sfis.nu/